משימות חירום למתנדבים

11/07/2024 ה' תמוז תשפ"ד

בשבוע שעבר ערך אגף הביטחון והחירום בעירייה, מפגש עם מתנדבים נציגי הארגונים בחירום. במפגש השתתפו כ-120 מתנדבים חדשים של עמותות וארגונים הפועלים בעיר ומתנדבים מרחבי העיר שביקשו להצטרף למערך ההתנדבות שמוביל אגף הביטחון והחירום.

המתנדבים קיבלו סקירה כללית על תרחישי המלחמה וכיצד נערכת העירייה בשעת חירום, תוך התמקדות במשימות הרבות הצפויות במקרה של התפתחות המלחמה. בנוסף, חולקו למתנדבים משימות לשעת חירום. מדובר במשימות ייעודיות בזמן המלחמה להתנדבות בתחומים שונים, כמו למשל, סיוע במתקני קליטה למשפחות מפונות מצפון הארץ, ניהול נקודות חלוקת מים, תגבור מוקד עירוני, שינוע ציוד ומזון ועוד.

מערך המתנדבים לשעת חירום מונה מאות מתנדבים תושבי העיר, במשמר העירוני, יחידת החילוץ וההצלה העירונית, כיתת כוננות עירונית וכיתת כוננות רפואית, מתנדבים בעלי מקצוע שנרתמו לסייע בזמן חירום בתחומים שונים כמו למשל עובדים סוציאליים, חשמלאים, מהנדסים ועוד וכן, מתנדבים כלליים רבים שיסייעו במשימות השונות. מתנדבים אלו מהווים כוח עזר איכותי ומקצועי לאגף הביטחון והחירום, בכל אירוע שתידרש לו הרשות המקומית במשימות הרבות הצפויות לה.

להצטרפות למערך המתנדבים לחצו על הקישור

מפגש מתנדבים בשעת חירוםמפגש מתנדבים בשעת חירום