הקצאת מקום חניה שמור לנכה

עיריית מודיעין מכבים רעות מאפשרת הקצאת מקומות חניה לתושבים עם מוגבלות, המתקשים בניידות, זאת במטרה לסייע בידם להתנייד באופן עצמאי ככל האפשר.

מקומות החנייה השמורים יוקצו בהתאם להוראות חוק חניה לנכים תשנ"ד-1993 למי שנמצאו זכאים לכך, עפ"י הפירוט המופיע בטופס המקוון כאן.

בקשה להקצאת מקום חניה יש להגיש למחלקת תנועה באמצעות טופס בקשה להקצאת מקום חניה בסמוך למקום המגורים / העבודה ובצרוף המסמכים הנדרשים.

טופס הבקשה והמסמכים הנלווים מועברים לבדיקה, אישור,תכנון וביצוע בידי העיריה. מיקום החניה יקבע על ידי מהנדס התנועה לאחר סיור במקום ועפ"י שיקולים מקצועיים.

סימון מקום החנייה ייעשה באמצעות תמרור מספר 437 בציון מספר רכבו של הנכה ובאמצעות סימון מקום החנייה על הכביש.

יובהר כי מקום החניה הוא אישי והשימוש בו מותר אך ורק לרכב הנכה שמספרו מופיע על גבי תמרור החניה. מקום חניה שיוקצה בסמוך למקום עבודתו של המבקש יוגבל על פי ימי ושעות עבודתו.

לחצו כאן לבקשה להקצאת מקום חניה לנכה

תנאים להקצאת מקום חנייה שמור לרכב נכה

1. המבקש הוא נכה כהגדרתו בחוק, כדלקמן- עיוור או אדם אשר רופא שהוסמך לאשר נכות על פי דין אישר לגביו בכתב אחת מאלה:

  • שדרגת נכותו מגיעהל90% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו.

  • שהוא מוגבל בהליכה וזקוק לכיסא גלגלים לצורך ניידותו.

  • שהוא נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות.

    2. במקרה בו המבקש אינו עונה על הגדרת נכה כאמור, ודרגת נכותו היא בין60%ל- 90%, ועדת החריגים תדון בבקשתו ואם מצאה כי הדבר מוצדק בנסיבות העניין, בהתחשב בדרגת הנכות של הנכה ובמידת השפעתה על ניידותו,ר שאית להקצות עבורו מקום חניה.

    3. המבקש תושב מודיעין מכבים רעות ורשום כך במרשם האוכלוסין או שמקום עבודתו מצוי בתחום השיפוט של העיריה.

    4.למבקש אין חניה הנמצאת בשימושו הבלעדי באופן קבוע ובכלל זה חניה הצמודה לדירת מגוריו/ מקום עבודתו.

    5. במקרה בו למבקש יש חניה הנמצאת בשימושו הבלעדי באופן קבוע ובכלל זה חניה הצמודה לדירת מגוריו/ מקום עבודתו אך היא איננה מותאמת לצרכיו–על המבקש לנמק מדוע מקום החניה אינו מותאם לצרכיו ולצרף צילומים המעידים על כך. (לדוגמא-במקרה וחוסר ההתאמה נובע מקיר הגובל במקום החניה ומונע פתיחתו של מעלון צידי, על המבקש להמציא תמונות של מקום החניה והקיר הגובל וכן רישיון רכב המעיד כי ברשותו רכב בו מותקן מעלון הנפתח בצידו של הרכב.)

    6. הגשת כל המסמכים הנדרשים להוכחת זכאותו כמפורט להלן.

המסמכים הנדרשים להקצאת חניה בסמוך למקום מגורים

על המבקש להגיש בקשה באמצעות טופס מס'1-בקשה להקצאת מקום חניה לנכה בסמוך למקום המגורים(להדפסת הטופס לחץ כאן) ולהגישו בצירוף המסמכים הבאים:

1. תג חניה לנכה מאושר ע"י משרד התחבורה(מצולם על שניצדדיו).

2. עיוור יצרף צילום תעודת לקויי ראייה/תעודת עיוור.

3. נכה יצרף אישור מאת רופא המוסמך לאשר נכות על פי דין בדבר קיומו של אחד מאלה:

  • אישור מאת משרד הבריאות או משרד הביטחוןשדרגת נכותו מגיעה ל90% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו (לחץ כאן לדוגמא לטופס האישור הנדרש).

  • אישור מאת משרד הבריאות או משרד הביטחון שהוא מוגבל בהליכה וזקוק לכיסא גלגלים לצורך ניידותו (לחץ כאן לדוגמא לטופס האישור הנדרש).

  • אישור מאת משרד הבריאות או משרד הביטחון שהוא נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות (לחץ כאן לדוגמא לטופס האישור הנדרש).

    4. במקרה בו המבקש אינו עונה על הגדרת נכה, עליו להגיש את האישורים המפורטים בסעיף 3 לעיל וכן כל אישור רפואי נוסף אשר יש בו להעיד על דרגת נכותו ומידת השפעתה על ניידותו.

    5. צילום רישיון רכב בבעלות הנכה. במקרה בו הרכב אינו בבעלות הנכה–יש להגיש תצהיר של הנכה ושל בעל הרכב, חתום ע"י רשם בית המשפט או עו"ד, לפיו בעל הרכב הרשום מעמיד את רכבו לצורך שימושו האישי של הנכה דרך קבע.

    6. צילום תעודת זהות וספח כתובת עדכני.

    7. חשבון ארנונה על שם המבקש (במקרה של קטין או חסוי-על שם האפוטרופוס המתגורר עמו).

    8. תשריט הבית המשותף המעיד על מקום החניה המוצמד לדירת המבקש-על המבקש לסמן את ההצמדה על גבי התשריט והתקנון (יובהר כי יש להגיש תשריט גם במקרה בו אין מקום חניה מוצמד לדירת המבקש). במקרה של בית פרטי יש לצרף היתר בניה.

    9. הסבר מדוע מקום החניה אינו מותאם לצרכי המבקש בצירוף צילומים המעידים על כך.

    10. העירייה רשאית לבקש כל מסמךנוסףלהנחת דעתהלשם קביעת הזכאות.

    במידה ולא יצורפו לבקשה כל המסמכים הנדרשים, הבקשהלא תובא לדיון.

המסמכים הנדרשים להקצאת חניה בסמוך למקום העבודה

על המבקש להגיש בקשה באמצעות טופס מס'2- בקשה להקצאת מקום חניה לנכה בסמוך למקום העבודה (להדפסת הטופס לחץ כאן) ולהגישו בצירוף המסמכים הבאים:

1. תג חניה לנכה מאושר ע"י משרד התחבורה (מצולם על שני צדדיו).

2. עיוור יצרף צילום תעודת לקויי ראייה/תעודתעיוור.

3. נכה יצרף אישור מאת רופא המוסמך לאשר נכות על פי דין בדבר קיומו של אחד מאלה:

  • אישור מאת משרד הבריאות או משרד הביטחון שדרגת נכותו מגיעה ל90% .
    לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו (לחץ כאן לדוגמא לטופס האישור הנדרש).

  • אישור מאת משרד הבריאות או משרד הביטחון שהוא מוגבל בהליכה וזקוק לכיסא גלגלים לצורך ניידותו (לחץ כאן לדוגמא לטופס האישור הנדרש).

  • אישור מאת משרד הבריאות או משרד הביטחון שהוא נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות (לחץ כאן לדוגמא לטופס האישור הנדרש).

    4. במקרה בו המבקש אינו עונה על הגדרת נכה, עליו להגיש את האישורים המפורטים בסעיף 3 לעיל וכן כל אישור רפואי נוסף אשר יש בו להעיד על דרגת נכותו ומידת השפעתה על ניידותו.

    5. צילום רישיון רכב בבעלות הנכה. במקרה בו הרכב אינו בבעלות הנכה– יש להגיש תצהיר של הנכה ושל בעל הרכב, חתום ע"י רשם בית המשפט או עו"ד, לפיו בעל הרכב הרשום מעמיד את רכבו לצורך שימושו האישי של הנכה דרך קבע.

    6. תלוש שכר עדכני.

    7. אישור העסקה ממקום העבודה חתום ע"י מנכ"ל או רואה חשבון בציון ימים ושעות העבודה.

    8. מכתב הסברמאת מנכ"ל/ בעלים מדוע מקום העבודה לא יכול לתת פתרון חניה מתאים.

    9.הסבר מדוע מקום החניה אינו מותאם לצרכי המבקש בצירוף צילומים המעידים על כך.

    10. העירייה רשאית לבקש כל מסמך נוסף להנחת דעתה לשם קביעת הזכאות. במידה ולא יצורפו לבקשה כל המסמכים הנדרשים, הבקשה לא תובא לדיון.

תוקף זכאות לחניית נכה

הזכאות בתוקף בכפוף לקיומם שלכל התנאים הבאים:

  • בידי המבקש תג חניה לנכה בתוקף.

  • לא חל שינוי במצבו הבריאותי ביחס לאישורים הרפואיים שהוגשו.

  • לא חל שינוי במקום המגורים / העבודה.

  • לא חל שינוי בפרטי הרכב או בבעליו.

    על המבקש לחדש את בקשתו להקצאת מקום החניה עד 4 חודשים לאחר מועד פקיעת תוקפו של תג החניה לנכה ולהציג תג נכה עדכני.

    חידוש הבקשה יעשה באמצעות טופס מס'7–טופס חידוש זכאות למקום חניה לנכה (להדפסת הטופס לחץ כאן.)

    העיריה תהיה רשאית בכל עת לערוך בדיקה בדבר זכאות המבקש ולשם כך לדרוש מסמכים ואישורים עדכניים. העירייה תהיה רשאית לבטל את מקום החניה אם תיווכח כי המבקש אינו זכאי למקום חנייה מכל סיבה שהיא.

עדכון ושינוי פרטים

על המבקש להודיע למחלקת תנועה על כל שינוי שחל בפרטים שמסר:

  • שינוי מספר רכב בתמרור חניה לנכה- בעל חניה שמורה אשר החליף את רכבו, יהא זכאי להחלפת התמרור בכפוף להמצאת צילום רישיון רכב על שמו וצילום תג נכה עדכני. את הבקשה יש להגיש באמצעות טופס מס'3- טופס הודעה בדבר שינוי מספר רכב (להדפסת הטופס לחץ כאן).

  • שינוי מקום מגורים/ עבודה– בעל חניה שמורה אשר העתיק את מקום מגוריו/ עבודתו וזקוק למקום חניה שמור במקום מגוריו/ עבודתו החדש יגיש בקשה חדשה, בצירוף כל המסמכים הנדרשים. את הבקשה יש להגיש באמצעות טופס מספר 4- טופס בקשה להקצאת מקום חניה לנכה עקב שינוי במקום המגורים(להדפסת הטופס לחץ כאן) או באמצעות טופס מספר 5- טופס בקשה להקצאת מקום חניה לנכה עקב שינוי מקום העבודה (להדפסת הטופס לחץ כאן.) במידה ובעל חניה שמורה העתיק את מקום מגוריו/עבודתו ואינו זקוק להקצאת מקום חניה שמור במקום מגוריו/עבודתו החדש, עליו להגיש בקשה לביטול מקום החניה שהוקצה עבורו. את הבקשה יש להגיש באמצעות טופס מס'6- בקשה לביטול תמרור חניה לרכב נכה(להדפסת הטופס לחץ כאן.)

  • שינוי מצב בריאותי– במידה ובעל חניה שמורה אינו זקוק למקום החניה שהוקצה עבורו בשל שינוי במצב בריאותו או מכל סיבה אחרת, עליו להגיש בקשה לביטול מקום החניה. את ה בקשה יש להגיש באמצעות טופס מס' 6- בקשה לביטול תמרור חניה לרכב נכה (להדפסת הטופס לחץ כאן.)



פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד