גבעת-הברושים הוא שמה הפופולארי של גבעה הממוקמת כאמור, בין מכבים לרעות, ובולטת למרחק בזכות שדרת עצי-ברוש המקיפה ומעטרת את ראשה ואת חלקה הצפון-מערבי. בפסגת הגבעה משטח רחב-ידיים מפולס ומסוקל ובו שרידי מבנה בודד המכונה ח'רבת אום-רוג'מן. מחלקה המזרחי של פסגת גבעת-הברושים תצפית מרשימה לכיוון מזרח, אל צפון עמק-איילון, גבעות השפלה הגבוהה ומדרונות הרי בית-אל, והמדרונות הצפון-מערביים של הרי ירושלים. התכסית הצמחית של גבעת-הברושים משלבת בין צמחיית בוסתן לבין צמחיית בתה טבעית על מגוון מיניה. כיום יש שימוש עונתי במתחם לרעיית עדר עיזים. על-פי הממצא הארכיאולוגי, האתר שימש בעת העתיקה ככל הנראה לגידול גפן-יין וזית .
גבעת-הברושים מהווה חלק מרכסי הגבעות התוחמות את צפון עמק-איילון ממערב. רכסי גבעות אלו מתחלקות לקבוצות-משנה של גבעות המופרדות מעט מאלו שלצידן. גבעת-הברושים מהווה את חלקו הצפוני של רכס קטן המורכב מארבע גבעות, רכס המופרד מעט מהמשך רכסי-הגבעות שמדרום ומצפון-מזרח. גבעת הברושים מתנשאת לגובה 289 מ' מעל פני-הים ונמצאת על שלוחה צפונית של גבעת חורבת באר-טל (ביר א-טוויל) המתנשאת לגובה 302 מ' ונפרדת ממנה על-ידי אוכף טופוגרפי בו עוברת הגדר ודרך-הביטחון הסובבת את מכבים מדרום וממזרח. מדרום לגבעת חורבת באר-טל מתנשאת גבעה קטנה נוספת (גובה כ-295 מ') שהיא שלוחה של גבעה 312 המתנשאת מדרום-מערב, הגבוהה בגבעות אזור מודיעין.
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קונדימנטום קורוס בליקרה, נונסטי קלובר בריקנה סטום, לפריקך תצטריק לרטי