באוקטובר 2018, נחקק חוק הפיקוח על מעונות היום מטעם המדינה גם על מסגרות פרטיות שמטפלות בגילאי לידה עד שלוש.
החל מספטמבר 2019, מסגרות פרטיות (משבעה ילדים ומעלה) נדרשות להוציא אישור הפעלה ראשוני מטעם משרד העבודה והרווחה, בהמשך יפרסם המשרד תקנות לחוק והמסגרות יצטרכו להוציא רישיון בהתאם לנהלים.
בנוסף נדרשות המסגרות החל מספטמבר 2019 לעבור קורס עזרה ראשונה מורחב וקורס התנהלות בטוחה ובדיקת העדר הרשאה פלילית לעובדיהם. כאמור השנה הנוכחית אמורה להיות שנת מעבר, בו מסגרות פרטיות אמורות להוציא אישור ראשוני ובמהלך השנה יידרשו לעמוד בתנאים נוספים, כדי לקבל אישורים קבועים.
תוכנית פסיעות, המשיכה בנוסף, לתת סל של שירותים הכוללים הדרכה , ליווי, השתלמויות וביקורים שוטפים של רכזת אשר מגיעה פיזית למסגרות, שירותים אשר לא נכללו באותו זמן במסגרת החוק.
תקנות חוק הפיקוח
בשנת 2021, העבירו בכנסת תקנות לחוק הפיקוח על מעונות היום, 2018. תקנות שכוללות בתוחם מגוון רחב של דרישות לקבל רישיון הפעלה למעון יום וכלל בתוחם חובה ל4 שעות הדרכה חינוכית פרטנית בתוך כל מסגרות שממחויבת ברישיון. לכן, החל מספטמבר 2021, לראשונה מתולדות המדינה, מסגרות חינוכיות לגילאי לידה עד שלוש מחויבות לעמוד בדרישות נרחבות כתנאי לקבלת רישיון.
העברת אחריות למשרד החינוך
בינואר 2022, העבירו אחריות על מסגרות לידה עד שלוש ממשרד העבודה והרווחה למשרד החינוך. לכן, החל משנת הלימודים הנוכחית, תשפ"ג, כל מסגרות עם 7 ילדים או למעלה חייבת לקבל ממשרד החינוך רישיון הפעלה ולעמוד בקריטריונים נרחבים לקבל אותו. בעקבות כך, תוכנית פסיעות כבר לא בודקת קריטריונים למסגרות שמחויבות ברישיון, אלא נותנת ליווי ובדיקה שכל מסגרת בתוכנית מקבלת או נמצאת בתהליך קבלה של רישיון הפעלה ממשרד החינוך.
קול קורא – הדרכה פדגוגית במעונות היום
בעקבות העברת הסמכות לפיקוח על המעונות יום למשרד החינוך, יצא קול קורא מטעם משרד החינוך לתקצב אחד מהקריטריונים החשובים של החוק, הדרכה פרטנית ל4 שעות חודשיות בתוך כל מסגרת עם רישיון של משרד החינוך. בעקבות הצטרפות העיר לקול הקורא בנושא הדרכה חינוכית, תוכנית פסיעות הרחיבה את שירותיה והצטרפו לצוות שלה מדריכות נוספות. החל מחודש פברואר 2023, המדריכות של תוכנית פסיעות, נותנות הדרכה פרטנית על בסיס דרישת חוק הפיקוח לכל מסגרת עם רישיון של משרד החינוך שמבקשת לקבל את שירותיה.
משפחתונים קטנים (מתחת ל7 ילדים) עדיין יכולים להצטרף לתוכנית במידה שהם עומדים בקריטריונים לאיכות טיפול.
מה נדרש על מנת להצטרף מסגרות מתחת ל-7 ילדים לתוכנית?
וותק וניסיון בעבודה עם ילדים בגיל הרך.
הכשרה פורמאלית לגיל הרך של מנהלת המסגרת.
בריאות הצוות וכשירותו לעבודה עם ילדים.
עבודה על פי החוק וההוראות שיצאו מעת לעת.
יחס בין מספר הילדים לצוות במסגרת.
אישור יועץ בטיחות והמצאת ביטוח.
קורס עזרה ראשונה- בהתאם לדרישות החוק.
השתתפות בהשתלמויות מקצועיות .
קבלת הדרכה מקצועית על ידי מדריכת התוכנית, הכוללת הדרכה חודשית המותאמת אישית לכל מסגרת וביקורי פתע.
מה מקבלות המסגרות שמשתתפות בתוכנית?
תעודה המאשרת השתתפות בתוכנית ועמידה בתנאי הסף.
הדרכה מותאמת אישית לכל מסגרת, בהתאם לצרכי הגן, על בסיס חודשי הניתנת על ידי רכזת התכנית, מומחית לגיל הרך.
ליווי מקצועי של פסיכולוגית התכנית.
השתלמויות העשרה בנושאים שונים: מוזיקה ותנועה, ילדים מאתגרים, ויסות חושי עזרה ראשונה ועוד המותאמת לדרישות החוק.
ליווי המסגרת באסיפת הורים – תחילת שנה/סוף שנה.
חשוב לציין שאין בכוונת עמותת "סחלבים" והשירות הפסיכולוגי למלא את תפקידו של משרד החינוך במתן פיקוח על המסגרות, אלא במתן שירותי הדרכה לאותן מסגרות חינוכיות שמשתתפות בתוכנית.
מנהלות מסגרות שעדיין לא הצטרפו לתוכנית מוזמנות להיות שותפות ולהצטרף לקבוצת המסגרות האיכותיות בעיר.
הורים המחפשים מסגרת פרטית איכותית לגיל הרך עם תו תקן של עיריית מודיעין-מכבים-רעות, כל שעליכם לעשות הוא לחפש ברשימת המסגרות הבאות: