כנס משתחררים בעיר

07/08/2024 ג' אב תשפ"ד

ביום ראשון 4.8.24 במודיעין מכבים רעות, כנס משתחררים בשיתוף מנהלת שער לעתיד. בכנס השתתפו יותר מ-400 חיילים וחיילות העיר אשר עתידים להשתחרר משירות סדיר בין החודשים יוני לדצמבר 2024.

הכנס נפתח במפגש של המשתחררים עם ראש העיר, חיים ביבס שבירך את החיילים במהלך הכנס עברו החיילים מספר סדנאות והרצאות בנושאי זכויות חיילים משוחררים, שוק העבודה העתידי וכלי AI (בינה מלאכותית) לחיפוש עבודה.

גולת הכותרת של הכנס הייתה יריד התעסוקה וההשכלה אשר היה מכוון לתעסוקת חיילים משוחררים. ביריד הציגו יותר מ-30 גופים גדולים בין המציגים אשר הציעו משרות רלוונטיות מגוונות, כולל עבודה מועדפת.

בין היתר העירייה הציעה משרות בתחומי הביטחון והחינוך, וכן עוד גופים ובהם המשטרה, שב"ס, אלביט, אל על, משרד רה"מ, אוסם, משרד החוץ, לשכת התעסוקה, אגד, נמל התעופה בן גוריון, חברות פסיכומטרי ועוד.

הכנס בו לקח חלק גם, סגן ראש העיר, אלעד שמעונוביץ נערך בהובלת מחלקת הצעירים באגף חברה, נוער וצעירים בעירייה וביוזמת חבר המועצה, מחזיק תיק נוער וצעירים, רן שגב ובשונה מכנסי המשתחררים הארציים אשר התקיימו בשנים האחרונות בגני התערוכה, כנס זה התמקד בחיילי תושבי העיר בלבד. במקום התקיים רישום לקבלת ייעוץ והכוונה אישית של הקרן להכוונת חיילים משוחררים ע"י מרכז הצעירים, יודה.

בעקבות הצלחת הכנס, בכוונת מחלקת הצעירים לקיים כנסים שכאלו פעמיים בשנה, בהתאם למחזורי השחרור מצה"ל.

כנס משתחרריםכנס משתחררים