נאמני היער הקהילתי

27/08/2024 כ"ג אב תשפ"ד

בימים אלה, מושקת תוכנית ייחודית של קק"ל להכשרת נאמני יער קהילתי, שמטרתה לחבר את הקהילה המקומית ליער הקהילתי הנמצא קרוב לבית.

למי שאינו מכיר, היער הקהילתי מהווה רצועה ירוקה המקיפה את מכבים, ומשתרע על פני כ-530 דונם. ביער בית גידול טבעי לבעלי חיים, והוא נמצא תחת ממשק רעייה עונתי.

בתקופה האחרונה במסגרת פעילויות הקיץ, נערכו בו אירועים קהילתיים בהובלת קק"ל ואגף קהילה בעירייה, ועתה כאמור, יוצאת לדרך תוכנית שתחזק עוד יותר את הקשר שבין התושבים ליער, בסדרת מפגשי הכשרה מעניינים.

התוכנית תתחיל בחודש נובמבר 2024 ותכלול שבעה מפגשי כיתה ושטח בני שלוש שעות, בהדרכת מנחה קבוצות בעל ניסיון בהפעלת קהילות וממשקי קהילה וטבע, מטעם קק"ל. במסגרת התוכנית, יעברו המשתתפים הרצאות על קיימות, סביבה, יערות קק"ל, חשיבות הקהילה והחיבור שלה ליער, פיתוח מנהיגות סביבתית, בניית קהילה.

מפגש הסיום של התוכנית יהיה מפגש מעשי שבו ייצרו המשתתפים פעילות קהילתית ביער כפרויקט מסכם.

לאורך השנה, יתנדבו נאמני היער הקהילתי, בהנחיה מקצועית של קק"ל ובשיתוף עם העירייה. במסגרת הפעילות ההתנדבותית יפתחו הנאמנים יוזמות לחיבור הקהילה ליער במגוון רחב של נושאים כמו למשל, שמירה על צמחיה, עצים, בעלי חיים, פעילות פנאי, חינוך ועוד.

הקורס מתחיל ב-5.11.24 ויסתיים ב-14.2.25. המפגשים יתקיימו כל שבועיים בממוצע.
לרישום לחצו כאן

מועד אחרון לרישום: 12.9.24. מספר המקומות מוגבל.

פעילות ביער הקהילתיפעילות ביער הקהילתי