הרשמה למלגות תשפ''ה

29/08/2024 כ"ה אב תשפ"ד

תושבות ותושבים יקרים בוקר טוב, צה"ל פתח במתקפת מנע נגד חיזבאללה בשעה האחרונה. בצל החרפה והמתיחות הביטחונית בצפון קיימתי לפני זמן קצר הערכת מצב עם גורמי המקצוע בעירייה ועם גורמי פיקוד העורף.

נכון לשעה זו, אין שינויים בהנחיות פיקוד העורף באזורנו אך נדרשת מכולנו דריכות גבוהה.

הנחיתי לוודא, כי כל גורמי העירייה הרלוונטיים זמינים וכל המקלטים במכבים וברעות פתוחים וערוכים.

כמו כן, ניידות הביטחון והשיטור העירוני מתוגברים ומבצעים סיורים באופן תדיר ברחבי העיר.

אנו נקיים הערכות מצב בהמשך הבוקר והיום בהתאם להתפתחויות ונעדכן אתכם על כל שינוי או עדכון בהתאם לצורך.

נמשיך ונעדכן אתכם בהתאם להתפתחויות!

המוקד העירוני 106 עומד לרשותכם 24 שעות ביממה -
וואטסאפ מוקד: 052-4004254.
טלפון קווי מוקד: 08-9726020

העירייה פתחה קבוצות וואטסאפ להעברת הודעות חירום רשמיות של העירייה.
ניתן להצטרף לקבוצה בקישור הבא:
שימו לב ההודעות בקבוצות זהות כך שאם אתם כבר באחת מהקבוצות אין צורך להצטרף לקבוצה נוספת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים מעיריית מודיעין מכבים רעות?
שימרו את המספר שלנו כאיש קשר אצלכם בנייד ושילחו לנו הודעה בווטסאפ בקישור עם השם שלכם ושם שכונת המגורים שלכם

עדכון מצב ביטחוניעדכון מצב ביטחוני

בימים אלה מפרסמת העירייה "קול קורא" להגשת בקשות למלגות סטודנטים תושבי העיר, לקראת שנת הלימודים האקדמאית תשפ"ה (2024-2025). המלגות ניתנות ע"י העירייה בתמיכת מפעל הפיס ושיתוף פעולה עם ארגונים נוספים (כגון פר"ח, חינוך לפסגות, אתנחתא, תנועות נוער ועוד).

כלל המלגות שיוענקו נאמדות בכמיליון וחצי שקלים למען הסטודנטים הצעירים בעיר, אשר יתרמו מזמנם למען הקהילה בתחומי הרווחה, נוער, ילדים, צעירים, הגיל השלישי ועוד.

שלב הגשת הבקשה למלגות החל במהלך חודש אוגוסט. זאת, על מנת להבטיח ודאות כלכלית לסטודנטים טרם תחילת שנת הלימודים, ולאפשר עשייה חברתית לאורך שנה שלמה.

בעיר מודיעין מכבים רעות על פי נתוני הלמ"ס, יש כ-4,500 סטודנטים אשר לומדים במוסדות האקדמיים הרבים ברחבי הארץ. הסטודנטים אשר מתקבלים למסלולי המלגות השונים מבצעים למעלה מ-20,000 שעות פעילות למען הקהילה. משתתפי התוכנית נהנים, לצד התגמול הכספי, מתחושת העצמה ושייכות לעיר ומתרומה לקידום פרויקטים חברתיים וקהילתיים בעיר.

בין תחומי ההתנדבות: קידום פרויקטים לאוכלוסיות מגוונות, עולים חדשים, בני נוער, ילדים, צרכים מיוחדים, הגיל השלישי, סיוע במרכזים קהילתיים ועוד.

סטודנטים, שיבחרו להגיש בקשה יוכלו לבחור בין חמישה מסלולים אפשריים:

• מלגת מעורבות חברתית למען הקהילה בעיר, אשר במסגרתה סטודנטים תושבי ובוגרי העיר יקבלו מלגה בתמורה לפעילותם למען הקהילה בהיקף של 50-30 שעות.

• מלגת פרקטיקום, בשיתוף מפעל הפיס, אשר במסגרתה כ-30 סטודנטים תושבי העיר יקבלו מלגה בגובה 10,000 ש"ח, בתמורה לפעילותם בליווי מעמיק של פרויקטים חברתיים ארוכי טווח, בהיקף של 150 שעות במסגרת פעילות אגפי העירייה. מסלול זה כולל בחובו גם מלגות עבור הדרכת שכבות בוגרות בתנועות נוער (4 מלגות), בשיתוף מפעל הפיס, אשר במסגרתן סטודנטים תושבי ובוגרי העיר, יקבלו מלגה בתמורה לפעילותם בהדרכת בני ובנות נוער, בהיקף של 150 שעות, במסגרת פעילות תנועות הנוער בעיר. מלגה זו תינתן לסטודנטים עם אוריינטציה חינוכית וזיקה לפעילות תנועות נוער.

• מלגות פר"ח המסורתיות בשיתוף פר"ח ומפעל הפיס, בסך 10,000 ש"ח יחולקו לכ-50 סטודנטים תמורת 140 שעות. הפעילות תכלול חונכות לתלמידים והתנדבות בפרויקטים חברתיים וקהילתיים (הרשמה למלגות אלו תתבצע באמצעות אתר פר"ח ואגודות הסטודנטים בלבד).

• מלגות בשיתוף עם עמותת אתנחתא, ע"ס 10,000 ₪ יחולקו לכ-30 סטודנטים תמורת 150 שעות. הפעילות תכלול מפגשים חברתיים שמטרתם לחבר את הסטודנטים לעולם התוכן והחוויה של זהות יהודית-ישראלית וכן פעילות מעורבות חברתית למען הקהילה (הרשמה למלגה זו תתבצע באמצעות אתר העמותה).

• מסלול חינוך לפסגות, יוענק לכחמישה סטודנטים אשר יקבלו מלגה על סך 10,000 שקלים ובתמורה יעניקו 160 שעות התנדבות בפעילות התורמת לעיצוב דור העתיד, המקדמת ערכים של נתינה, שוויון הזדמנויות, מצוינות, הובלת פרויקטים חברתיים בקהילה ועוד (ההרשמה למלגות אלו תתבצע באמצעות אתר חינוך לפסגות בלבד).

שרי אלבוכר, חברת המועצה ויו"ר ועדת המלגות: "בעקבות התקופה המאתגרת שעברנו, ישנה חשיבות רבה להקל על תהליך קבלת המלגות לסטודנטים, במטרה לעודד את הלימודים וההתפתחות האישית והמקצועית של כל סטודנט בעיר. המלגות מסייעות כלכלית, ובמקביל מעודדות ומחזקות את המעורבות הקהילתית".

את הקריטריונים לקבלת המלגה וטפסי ההגשה ניתן למצוא כאן באתר העירייה > > >

מועד האחרון להגשת הבקשה 14.9.24.

תמונת המחשה סטודנטיםתמונת המחשה סטודנטים