טקס להנצחת נועה מרציאנו

03/01/2024 כ"ב טבת תשפ"ד

ביום שישי 22.12.23, התקיים טקס ההנצחה לקריאת מעלה על שמה של רב"ט נועה מרציאנו ז"ל בת 19, אשר נחטפה ממוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר ונרצחה בשבי חמאס בעזה, ב-9.11.23. הטקס התקיים ליד ביתה, בקריאת מעלה ברחוב חיים בר לב 26, במעמד בני המשפחה, חברים, ראש העיר חיים ביבס, חברי מועצה ותושבים רבים.

טקס ההנצחה הינו מיזם ייחודי ומרגש של העירייה שנועד להנציח את זכרם של הנופלות והנופלים, בקריאת מעלה או משעול על שמותיהם של החיילות והחיילים, ליד הבית בו גדלו או מקום אחר המהווה חלק מאישיותו של הנופל. ההחלטה על מקומות ההנצחה נקבעת בוועדת ההנצחה העירונית לאחר פגישות עם משפחות החללים.

מיזם הנצחת הנופלים ימשיך ביום שישי 5.1.24, עם טקס הנצחה לקריאת משעול על שמו של רס"ל יונתן סביצקי, בן 21, שנפל בהגנה על המולדת במוצב כיסופים ב-7 באוקטובר. המשעול לזכרו ימוקם בין רחוב דם המכבים (שדרת המע"ר) לרחוב תלתן 20. הציבור מוזמן.

הנצחת שמה של נועה מרציאנו ז"להנצחת שמה של נועה מרציאנו ז"ל