בימים אלה נרקם שיתוף פעולה מיוחד של עמותת "קול נפשי" עם מחלקת הבריאות ואגף קהילה בעירייה, להקמת פרויקט ספסלי ההקשבה בעיר, רובו ממומן על ידי "אפשרי בריא גוף נפש".
רעיון ספסלי ההקשבה נולד אצל פסיכיאטר בזימבבואה בשם דיקסון צ'יבנדה, שבאחת הפעמים בה לא היה לו זמן לקבל מטופלת מחמת עומס העבודה, המטופלת במצוקתה נטלה את חייה. בעקבות האירוע המטלטל, הבין דיקסון שצריך למצוא פתרון לקהילה שחסרים בה משאבים לטיפול נפשי ומתוך המשבר הזה הגה את רעיון ספסלי ההקשבה. הוא אסף סבתות ברחבי זימבבואה והכשיר אותן להקשיב. ההצלחה הפתיעה גם אותו ונמצא שספסלי ההקשבה הצילו לא מעט אנשים בזכות העובדה שפשוט היה מישהו שם להקשיב להם.
עמותת קול נפשי שמה לעצמה למטרה להביא למודעות כמה הבדידות מסוכנת וכמה כוח יש לקהילה לחולל שינוי וריפוי. יוסי מוסקוביץ' יו"ר קול נפשי מספר כי "היוזמה עלתה במיוחד לאחר פרוץ המלחמה כשהבנו שכמות האנשים המשוועים שמישהו רק יקשיב להם, שיהיה להם מקום לפרוק את העומס הנפשי המעיק והלוחץ, הבנו שגם כאן בדיוק כמו בזימבבואה, יש מצוקת משאבים לטיפול נפשי וכמו שם גם כאן יש מספיק אנשים טובים שיסכימו לעבור הכשרה להקשבה ויוכלו להיות משאב חשוב בעזרה לאנשים במצוקה".
עתה יוצאת העירייה יחד עם העמותה בהכשרה מיוחדת לתושבי העיר, בהובלת מרכז בדרה – ביה"ס להקשבה, אשר מספק את הליווי המקצועי של "המקשיבנים". משתתפי ההכשרה יעברו 4 מפגשים מרתקים בהם ילמדו מתודות של הקשבה אמפטית, ילמדו איך לא לנסות לפתור בעיות ואיך לא לתת עצות אלא רק להיות שם בהקשבה אמפטית ומכילה.
"זה נשמע מוזר, אומר יוסי, "שצריך ללמוד להקשיב, לכאורה כולנו מקשיבים, אבל אני, שחשבתי שאני המקשיב האולטימטיבי הלכתי למרכז בדרה לקורס הקשבה בן 21 מפגשים ושם גיליתי כמה יש עוד ללמוד על הקשבה אמפטית".
ההקשבה האמפטית יוצרת אצל המדבר את התחושה שהמקשיבן שם רק בשבילו וממילא הוא כבר קצת פחות בודד , הוא כבר לא צריך לדבר בקול אל עצמו על מנת לזכור שיש לו קול.
"אני מאמין" אומר יוסי, שהקשבה היא ריפוי, כולנו צריכים מישהו שיקשיב לנו והקשבה היא גם מצילה חיים כי בעצם הפחתת הבדידות יורד הסיכון האבדני. להכשרה יכולים להתגייס גם מתנדבים מהגיל השלישי, גיל בו כל המחקרים האחרונים מראים שהבדידות היא המגיפה הגדולה ביותר, להיות מקשיבנים וכך נשיג מצב של win win המקשיבן יהיה פחות בודד ויוכל להיות שם עבור האחר".
בימים אלה יוצא לדרך פרסום לגיוס כ - 40 מתנדבים מכל שכבות הגיל, צעירים, בוגרים ובני הגיל השלישי שיעברו את ההכשרה ויהיו הדור הראשון של מקשיבנים בעיר מודיעין.
לאחר ההכשרה יעברו המשתתפים חמישה מפגשי ליווי והעשרה לאורך השנה, כך שיהיה צוות שיתמוך וילווה אותם במסגרת ההתנדבות. המתנדבים ישבו על ספסלים שימותגו על ידי העירייה כספסלי הקשבה, בזמנים קבועים במהלך השבוע והתושבים מוזמנים לשבת בהם.
לפרטים על ההכשרה והרשמה: מיכל – 073-2326431 או שרית - 054-8055646