מודיעין מכבים רעות ממוקמת באמצע הדרך שבין ירושלים לתל-אביב, במרחק של כ- 25 דקות נסיעה מכל אחת מהן, ובמרחק של 10 דקות מנמל התעופה הלאומי בן-גוריון.

תשתית התנועה בעיר בנויה מרחובות מרכזים הממוקמים בתוואי העמקים: עמק החולה, עמק דותן, עמק איילון, עמק האלה, עמק זבולון, שדרות יצחק רבין, שדרות מנחם בגין, וכן שדרות החשמונאים שמתחיל בכניסה הראשית לעיר ומחבר את כביש 443 עם כביש 3 לכיוון לטרון.

כיכר התחבורה במרכז העירכיכר התחבורה במרכז העיר

תחבורה ציבורית

עם אכלוסה של העיר בשנת 1996 החליט משרד התחבורה להפריט את התחבורה הציבורית במודיעין ובמכרז הראשון זכתה חברת "מרגלית" שהפעילה את הקווים עירוניים ובינעירוניים.

בחודש אוגוסט 2007 התחלף הזכיין וחברת "קונקס" החלה להפעיל את מערך התחבורה הציבורית. בחודש אוגוסט 2013 התחלף הזכיין וחברת "קווים" החלה להפעיל את מערך התחבורה הציבורית במודיעין מכבים רעות

רכבת ישראל פתחה בחודש ספטמבר 2007 את תחנת הרכבת "פאתי מודיעין" ליד מרכז עינב ובאפריל 2008 נפתחה תחנת "מודיעין מרכז" הממוקמת במרכז העיר ליד קניון עזריאלי.

תחנת "מודיעין מרכז", היא תחנת הרכבת הגדולה בארץ ומשתרעת על שטח של כ-3,000 מ"ר. כ-150 מיליון שקל הושקעו בהקמתה והיא מאפשרת נסיעה מהירה ממודיעין לכל יעדי הרכבת בארץ.

בחודש אוגוסט 2017 נפתח מסוף התחבורה העירוני שנבנה בתוך כיכר התחבורה הראשית של העיר ליד תחנת רכבת "מודיעין מרכז".  במסוף שתי קומות, כך שהקומה העליונה מיועדת עבור התחבורה העירונית והקומה התחתונה מיועדת לתחבורה הבין עירונית.

כבישים המקושרים לצירי תנועה מרכזיים

את העיר, מקשרים חמישה כבישים לצירי התנועה המרכזיים:

מספר הכבישפרטים
מספר הכבישכביש 443 פרטיםמקשר את מודיעין לירושלים ולתל אביב דרך כביש מספר 1 בצומת בן שמן.
מספר הכבישכביש 431 פרטים מקשר את מודיעין ללוד, רמלה, ראשון לציון.
מספר הכבישכביש 3 פרטיםמחבר את מודיעין ללטרון ומשם לכביש מס' 1 תל-אביב ירושלים והמשכו לדרום הארץ.
מספר הכבישכביש 4 פרטיםמקשר בין הפארק הטכנולוגי לכביש 431 ותחנת הרכבת פאתי מודיעין
מספר הכבישכביש 6 פרטיםכביש חוצה ישראל– עובר בסמוך לעיר מודיעין ודרכו מתאפשרת זרימת תנועה מהירה לצפון הארץ ולדרומה בזמן קצר ובנוחות מרבית.


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד