מובילים במדד השבת העירונית

24/07/2024 י"ח תמוז תשפ"ד

תנועת "ישראל חופשית" מפרסמת היום, ראשון 21.7.24, את מדד השבת העירונית, לפיו העיר מודיעין מכבים רעות נמנית בין הערים המובילות במדד, עם 5 נקודות מתוך 6.

מטרתו של המדד, המתקיים זו השנה השנייה, לבחון היכן מתקיימים חיי מסחר, תרבות וכלכלה בשבתות ובחגים ובו נמדדו 42 רשויות מקומיות שאינן חרדיות באופן מובהק.

דירוגה הגבוה של העיר מודיעין מכבים רעות ניתן בזכות פעילותה למען תחבורה בין עירונית בשבתות בתמיכת העירייה. מדובר בפרויקט "נעים בסופ"ש" שנוחל הצלחה רבה בנסיעות ללא תשלום בשבתות ובחגים ומהווה בשורה חשובה לתושבי העיר, נוער, צעירים ומבוגרים, שיכולים ליהנות מנסיעות למקומות מרכזיים בתל אביב.

קריטריונים נוספים שנבחנו ובהם זכתה העיר בדירוג גבוה הם האפשרות לקיים מסחר בשבתות בעיר, הפעלתם של מוסדות ומרכזי תרבות עירוניים בשבתות והפעלתם של בריכות ומועדוני ספורט בשבתות.

הפנינג שבת בפארק ענבההפנינג שבת בפארק ענבה