עיריית מודיעין מכבים רעות חזקה כלכלית

11/07/2024 ה' תמוז תשפ"ד

חברת BDI Coface פרסמה ביום חמישי 4.7.24, את דירוג הרשויות המקומיות בעלות היציבות הפיננסית הטובה בישראל נכון לשנת 2022. על פי הדירוג, ניצבת עיריית מודיעין מכבים רעות בעשירייה הפותחת של הרשויות המקומיות האיתנות ביותר כלכלית.

בכך היא שומרת על דירוגה הגבוה בדיוק כמו בשנת 2021, גם אז הייתה במקום השביעי בעשר הערים החזקות פיננסית, מתוך כלל הרשויות המקומיות בעלות דירוג סוציואקונומי 4 ומעלה.

הדירוג התבסס על שימוש בשלושה מקורות מידע: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, דוחות כספיים מבוקרים של העיריות ומאגרי מידע עצמאיים.

על מנת לבחון את החוסן הפיננסי של העירייה נבחרו מספר מדדים המשקפים את יכולתה לעמוד בהחזר חובות. בנוסף, נבנה מדד של יעילות התנהלות העירייה במוסר התשלומים הטוב ביותר, ועיריית מודיעין מכבים רעות נמצאה כאמור כאחת מן הערים המתנהלות בצורה היעילה והאחראית ביותר כלכלית.

יציבות כלכלית במודיעין מכבים רעותיציבות כלכלית במודיעין מכבים רעות