כנס מתגייסים

27/06/2024 כ"א סיון תשפ"ד

ביום ראשון 23.6.24, התקיים כנס המתגייסים העירוני לשנת 2024 בהובלת מחלקת הצעירים מאגף חברה, נוער וצעירים. כנס אשר מסמל את המעבר של מסיימי התיכון מנוער העיר ובוגרי מערכת החינוך אל עבר צעירי העיר, דור העתיד והשירות לצה"ל.

בכנס אשר התקיים באמפי של בית הספר עירוני ב' במעמד ראש העיר, חיים ביבס, סגני ראש העיר, חברי מועצה ונציגי עירייה נכחו מאות מסיימי ומסיימות כיתה י"ב. במהלך הכנס הוקרן סרטון אשר צולם במספר בתי ספר בהשתתפות התלמידים וכן שוחק משחק אינטראקטיבי בשיתוף הקהל במקום. את הכנס נעלה הופעה של עילי בוטנר וילדי החוץ אשר שרו ממיטב השירים שלהם.

כמידי שנה בסיום האירוע חולקו תיקי מתגייסים מתנת העירייה.
בשנים האחרונות מובילה העיר מודיעין מכבים רעות בשיעור המתגייסים לצה"ל, בשיעור ההתנדבות ליחידות קרביות ובשיעור היציאה לקצונה. נתונים אלה בולטים במיוחד על רקע התקופה המורכבת בה נמצאת מדינת ישראל, בה בוגרי העיר לוקחים חלק ניכר ומשמעותי וראש העיר חיים ביבס איחל לכל הבוגרים החדשים שעוד רגע עולים על מדים, שיצאו לשלום וישובו לשלום.

בנוסף, מערך המילואים גם הוא עדיין מגויס ורבים מתושבי העיר נמצאים בשירות מילואים פעיל. כחלק מההוקרה למשרתים, הואר בניין העירייה בצבעי כחול ולבן ושלטי תודה למשרתי ומשרתות המילואים נתלו על שלטי חוצות ברחבי העיר.

כנס מתגייסים 2024כנס מתגייסים 2024