בצמרת מדד הגאווה

20/06/2024 י"ד סיון תשפ"ד

ממשיכים לעלות! מדד הגאווה של האגודה למען הלהט"ב בישראל מתפרסם הבוקר 20.6.24, ובו מתייצבת מודיעין מכבים רעות בצמרת הערים המובילות ביותר בארץ, לקידום הקהילה הגאה בעיר. בזכות הצטיינותה במדד, קיבלה תעודת הוקרה מנשיא המדינה, יצחק הרצוג.

הציון במדד, אשר נבחן על ידי האגודה בקריטריונים שונים ב-40 רשויות מקומיות, מהווה המשך של מגמת העלייה בציון במדד בשנים האחרונות, לאחר עבודה מאומצת, התמקדות בקהלי יעד, הקשבה לצרכי השטח והשקעת משאבים עירוניים וארציים רבים. בשנים האחרונות מודיעין הצטרפה למיזם ארצי של המשרד לשיווין חברתי לקידום הקהילה הגאה, אשר מאפשר לקדם תכניות ייעודיות ובכך להעלות את נושאי הסובלנות והקבלה במטרה ליצור מקום נעים ובטוח לכל תושבות ותושבי העיר.

על פי המדד, הציגה והפעילה עיריית מודיעין מכבים רעות תכנית אסטרטגית הכוללת תכניות ומענים ייחודיים לקידום הקהילה הגאה בעיר.

בין התכניות הבולטות, פיתוח מענים נרחבים להורים שילדיהם להט"בים, אשר עלו מצרכי השטח. התכניות נועדו לתת מעטפת תומכת להורים בתהליכים המורכבים שהם עוברים יחד כמשפחה וחיזוק "העורף" המשפחתי לחיזוק תחושת הביטחון של הילדים והילדות.

בעיר, מתקיימות שתי קבוצות בשיתוף פעולה עם ארגון תהל"ה, לתמיכה בהורים שילדיהם יצאו מהארון. קבוצה פתוחה להורים וקבוצה הפונה להורים דתיים לילדים להט"בים. בנוסף לאחרונה, נפתחה בבית הגאה גם קבוצה ייחודית להורים לילדים על הקשת הטרנסית, בהנחיית שרית בן שימול. מענה ייחודי נוסף שפועל בעיר זו השנה השנייה ברציפות, הוא קבוצה ייעודית לצעירים וצעירות על הקשת הטרנסית.

הבית הגאה נפתח לפניי כשנתיים בעיר, כאשר מטרתו המרכזית היא זיהוי והבנת צרכי הקהילה בשטח והתאמת מענים מדויקים לתושבים והתושבות. תכנית העבודה משלבת תרבות ופנאי לצד הסברה והכשרות להעברה ויצירת ידע וכלים וכמובן קבוצות חברתיות שנותנות מענה פסיכו חינוכי ומעגלי תמיכה ושייכות.

בין היתר, מתקיימות בבית הגאה קבוצות לנוער, צעירים, הורים וערבי תוכן. בנוסף, פועלת בעיר מסגרת ייחודית לנוער גאה – קפה מודי, אשר נותן מענה למאות בני ובנות נוער תושבי העיר ומהווה מקום מפגש חברתי בטוח ומכיל המייצר תחושת שייכות וקבלה. בנוסף, כחלק ממעטפת השירות של העירייה במסגרת ה"בית הגאה" העירוני, מוענק שירות טיפולי רגשי ייעודי ופרטני לאוכלוסיית הלהט"ב. המענה ניתן ע"י עו"ס להט"ב ייעודית

באגף לשירותים חברתיים בעירייה, טיפול קליני ודיסקרטי אשר מיועד לנוער וצעירים תושבי מודיעין מכבים רעות, ללא עלות.

מהבית הגאה נמסר כי אנו בשיאו של חודש הגאווה ובעיר יצוינו מספר אירועים וביניהם הפנינג קהילתי פתוח לציבור שיתקיים ברחבת היכל התרבות ביום שישי ה- 28/6/24, ניתן לעקוב אחרי כל האירועים באתר העירייה.

אירועי חודש הגאווה במודיעין מכבים רעות > > >

עמוד הקהילה הגאה באתר העירייה > > >

קבלת תעודת הוקרה בבית הנשיא. צילום שולמית נדלקבלת תעודת הוקרה בבית הנשיא. צילום שולמית נדל