מחזקים את הקהילה הגאה

12/05/2024 ד' אייר תשפ"ד

במסגרת פעילות הבית הגאה הפועל באגף חברה, נוער וצעירים בעירייה התקיים שיתוף פעולה ראשון של "הבית הגאה" ומועדון הגריי, עם המופע ההיתולי של הדראג בראנץ' שכרטיסיו אזלו זמן קצר לאחר פרסומו. מדובר במופע דראג שתוכנן במיוחד לקראת חודש העצמאות, אשר מטרתו הייתה לתת תחושה של חיזוק לתושבים ובעיקר רגעי נחת וצחוק בתקופה המורכבת בה אנו נמצאים. המופע התחיל מלהקות צבאיות, דרך שירי ילדים, נתן מקום לגדולות הזמרות מכל התקופות ועוד.

בבית הגאה מוסיפים כי הם רואים חשיבות רבה לתת מקום לערכים והסברה למען קידום הנראות וזכויות הקהילה, על כן בתחילת המופע התקיימה הרצאה קצרה על תולדות הדראג בארץ ובעולם ועל תרומתה לקידום הקהילה הגאה. בקהל היו משפחות עם ילדים, נוער, צעירים ועד מבוגרים כולם מצאו חיבור ונהנו מאוד.

שמחנו לראות שהגיעו גם מחוץ לעיר לכבוד המופע. מהבית הגאה נמסר כי הפעילות התקיימה גם בזכות המיזם של המשרד לשוויון חברתי בו הם לוקחים חלק, והם רואים בזה ציון דרך משמעותי בנראות וחיזוק הקהילה הלהט"בית בעיר, ובכלל.

בנוסף, בימים אלה ועל פי צרכי השטח, נפתח מחדש מענה של טיפול רגשי ייעודי ופרטני לאוכלוסיית הלהט"ב. המענה ניתן ע"י עו"ס להט"ב ייעודית באגף שירותים חברתיים בעירייה, והינו טיפול קליני ודיסקרטי אשר מיועד לנוער וצעירים תושבי מודיעין מכבים רעות, ללא עלות. המענה מוצע על ידי האגף לשירותים חברתיים כחלק ממעטפת השירות של העירייה,

במסגרת ה"בית הגאה" העירוני והוא מאפשר התבוננות והתמודדות תהליכית במסגרתה ניתן לעבד חוויות חיים ותהליכים של גיבוש זהות מינית, קבלה, יציאה מהארון, התאמה לתהליכים של התאמה מגדרית והכל תוך בניית חוסן פנימי. השרות מוצע גם לבני משפחה ובעיקר הורים, אשר יכולים לקבל הדרכה וליווי בתהליך המשפחתי.

השירות מוגבל למספר מטופלים בלבד ניתן לפנות לעו"ס הודיה קרפ, בטלפון: 073232633, אפשרי גם כוואטסאפ.

מהבית הגאה נמסר כי בימים אלה הם עובדים על אירועי חודש ההבנה והאירועים לציון חודש הגאווה שיחול בקיץ.

הבית הגאה נפתח לפניי כשנתיים בעיר, כאשר מטרתו המרכזית היא זיהוי והבנת צרכי הקהילה בשטח והתאמת מענים מדויקים לתושבים והתושבות. תכנית העבודה משלבת תרבות ופנאי לצד הסברה והכשרות להעברה ויצירת ידע וכלים וכמובן קבוצות חברתיות שנותנות מענה פסיכו חינוכי ומעגלי תמיכה ושייכות. בין היתר, מתקיימות בבית הגאה קבוצות לנוער, צעירים, הורים וערבי תוכן.

בנוסף, פועלת בעיר מסגרת ייחודית לנוער גאה – קפה מודי, אשר נותן מענה למאות בני ובנות נוער תושבי העיר ומהווה מקום מפגש חברתי בטוח ומכיל המייצר תחושת שייכות וקבלה.

מופע לקהילה הגאהמופע לקהילה הגאה