גבעת שר היא גבעה בולטת ומבודדת מסביבתה, בדרום שטח השיפוט של העיר מודיעין מכבים רעות, מצפון לנוף-איילון ושעלבים. הגבעה ממוקמת ממערב לשדרות החשמונאים, ממול לאתר העתיקות אום אל-עומדאן. לגבעה צורה של האות כ', כאשר המפתח של האות פונה מערבה. בקצה הדרום-מערבי ישנה חורבה קטנה, חורבת שר, בה נערכו בעבר חפירות קהילתיות. בשיאה של הגבעה קיים בוסתן מרשים ובו עשרות מצבורי אבן. הבוסתנים משתרעים גם על חלק מהמדרונות המערביים של הגבעה.
על-פי תוכניות בינוי העיר (מד-2020), פסגת גבעת שר (הבוסתן) מתוכננת להישאר בצורתה. על-פי אותה תוכנית, האזור שסביב הבוסתן מיועד לתכנון ופיתוח במסגרת שלב ב' של העיר. סביבה זו עשירה בצמחייה וגדושה בשרידי עבר (להלן).
כאמור, גבעת שר מופרדת מסביבתה, וזאת על-ידי מספר ערוצים, כבישים ודרכי עפר. ממזרח תוחם את הגבעה כביש שדרות החשמונאים, העובר בקטע זה בערוץ נחל שעלבים. הערוץ מתעקל ליד גבעת שר דרומה ושוב מערבה ותוחם את הגבעה גם מדרום, בטרם ימשיך מערבה לקראת מפגשו עם נחל איילון. בקטע זה עוברת הדרך הישנה (חסומה היום) אשר קישרה בין מודיעין לקיבוץ שעלבים.
מצפון תוחם את גבעת שר ערוץ המהווה יובל של נחל ענבה. יובל זה מפריד בין שכונות השבטים ומוריה, עובר למרגלות אתר אום אל-עומדאן, חוצה את שדרות החשמונאים ונמשך מערבה, מצפון לגבעת שר. מצפון-מערב לגבעת שר פונה הוואדי צפונה עד למפגש עם הערוץ המרכזי של נחל ענבה. לאורך הערוץ נפרצה דרך-עפר רחבה ונוחה המתחברת לכביש 431.
ממערב תוחמת את גבעת שר דרך עפר היוצאת מהדרך שנזכרה בפסקה הקודמת ונמשכת דרומה, אל אוכף טופוגרפי קטן, בין גבעת שר (ליד חורבת שר) לבין גבעת חורבת בית-שנה. הדרך נמשכת מהאוכף דרומה, לכיוון שעלבים.
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קונדימנטום קורוס בליקרה, נונסטי קלובר בריקנה סטום, לפריקך תצטריק לרטי