רובע מכבים רעות

06/02/2024 כ"ז שבט תשפ"ד

בשנת 1990 הוקמה מועצה מקומית שאיחדה את שני הישובים מכבים ורעות ליישוב קהילתי אחד.

מועצה זו ניהלה את חיי הקהילה עד שנת 2003 אז אוחד היישוב עם העיר מודיעין, וכיום פועלת במקום מועצת רובע.


בשנת 2003, בעקבות החלטת ממשלה לאיחוד רשויות, אוחדה המועצה המקומית מכבים רעות עם העיר מודיעין. באותה השנה, לאחר ביטול המועצה המקומית, השתתפו תושבי הרובע לראשונה בבחירות לראשות העיר, כחלק מהעיר מודיעין מכבים רעות.

בעקבות פעילות ציבורית של תושבי מכבים ורעות התקבלה בשנת 2006 החלטה על ידי שר הפנים להעתיק אל הישוב את הדגם המוניציפלי שהיה נהוג בנווה מונסון, ומכבים רעות הוכרזה כרובע עירוני. בחודש נובמבר 2008 קיים משרד הפנים בחירות לוועד הרובע של "מכבים-רעות" והחל משנה זו, מצביעים התושבים כחלק מהבחירות המוניציפליות בשלושה פתקי בחירות: ראשון לראש העיר, שני למועצת העיר ושלישי לוועד הרובע.

וועד הרובע מונה 9 חברים, ומטרתו היא לאפשר לתושבי הרובע דרגות שונות של אוטונומיה קהילתית-חברתית במסגרת העירייה.

ליצירת קשר עם ועד הרובע

מכבים

בשנת 1985 הוקם היישוב מכבים על ידי 120 משפחות שבחרו לגור באזור כפרי באזור מודיעין. הגוף שהוביל את הפרויקט הוא "מכבי תנועה עולמית" בראשות ד"ר ישראל פלד.

120 המשפחות עלו לגבעה שוממה השוכנת בחבל ארץ מודיעין שבסמוך לקברות המכבים והקימו את היישוב "מכבים".

אזור זה הינו מהמרכזיים ומהחשובים בהיסטוריה של עם ישראל והמדינה. האתרים הארכיאולוגיים הקיימים במרחב מייצגים באופן מיטבי תקופות רבות במשך אלפי שנים בחבל ארץ זה.

היישוב מכבים מונה כ-800 בתי אב, וקיימים בו מרכז מסחרי, מוסדות חינוך, בוסתן, בתי כנסת, מרכז נופש וספורט וסניף של תנועת הנוער "המכבי הצעיר".

אוכלוסיית מכבים מתבססת ברובה על בעלי מקצועות חופשיים, והיא מאופיינת ברמת מצוינות אישית ובהישגים חינוכיים וקהילתיים רבים.

החינוך עומד בראש מעיני התושבים ולכן מושקעים בו משאבים רבים. התוצאות המרשימות העמידו את הישוב בצמרת מערכת החינוך בארץ. ביישוב פועל בית ספר יסודי ומערכות חינוך תומכות בהתאם.

הישוב טובל בירוק, וזהו תחום נוסף בו השקיעו רבות וממשיכים להשקיע.

פריחה בכיכר מכבים רעותפריחה בכיכר מכבים רעות

רעות

בשנת 1987 החלה בניית היישוב רעות בעקבות החלטה של ממשלת ישראל ויצחק רבין ז"ל שהיה אז שר הביטחון, לבנות על אדמת הטרשים יישוב לאנשי צבא הקבע ולאנשי מערכת הביטחון בחבל ארץ החשמונאים – מודיעין, שהוא בעל מורשת היסטורית חשובה לעם ישראל.

המייחד את היישוב רעות הוא אופי החיים הקהילתי, שנקבע במידה רבה על ידי התושבים בתחילת הדרך. תהליך ההקמה של רעות בוצע במסגרת מנהלת הקמה צבאית שנוהלה בידי אנשי חיל האוויר, בשיתוף משתכנים שהיוו קבוצות חשיבה ותכנון לעיצוב אופייה בתחומי החיים השונים.

בהמשך בוצעו בחירות לוועד העמותה האזרחית "נאות רעות", שהחליפה את המנהלת הצבאית, ופועלת עד היום.

חיי הקהילה התוססים יצרו איכות חיים המגלמת בתוכה ערכים אוטנטיים תרבותיים וחברתיים. הישגים בתחומי החינוך, הספורט, התרבות והאמנות ופעילות התנדבותית למען הכלל שתורמים ומקרינים לתחום הלאומי הרחב יותר, כל אלה מהווים את תמצית החזון שהפך למציאות.

רעות מונה כ-1600 בתי אב וממוקמת בחלק המזרחי של העיר, ממערב למכבים וממזרח לשכונת השבטים. המבנה הטופוגרפי של השטח מחלק את רעות לשני אזורים, אונה צפונית ואונה דרומית, כאשר ביניהם ממוקמים המרכז מסחרי, מוסדות חינוך ודת ומרכז ספורט ונופש.

אוכלוסיית רעות מתבססת בעיקרה על אנשי מערכת הביטחון ועם השנים בתהליך הגירה טבעי התחלפו חלקם והצטרפו בעלי מקצועות חופשיים שבחרו לחיות ברעות.

ברעות מתקיימת פעילות ענפה של סניף "צוות" לגמלאי צה"ל.

רמת החינוך והישגי התלמידים במוסדות החינוך ברובע הם מגבוהות בארץ. ההשקעה בתשתיות החינוך הינה גבוהה ומניבה תוצאות בהתאם. ברעות מופעלים גני ילדי ומעונות יום, בתי ספר יסודיים, חטיבת ביניים ותיכון, מערכות חינוך ייחודיות וכן השבט הגדול ביותר של תנועת "הצופים" בעיר – שבט "אופק".

שכונת רעותשכונת רעות


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד