יש לנו נוער מצטיין

20/06/2024 י"ד סיון תשפ"ד

ביום חמישי 13.6.24, התקיים טקס חגיגי לנוער המתנדב המצטיין בעיר, לשנת תשפ"ד. השנה קיבלו את תעודות ההצטיינות מספר גדול יותר של בני נוער מתנדבים ומתנדבות בכיתות י"ב, על התנדבות אישית בשני מקומות או פרויקטים לפחות וכן על ייזום פרויקטים קבוצתיים של התנדבות. המספר הגבוה הזה התבקש בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" ותקופת החירום שגרמה לבני נוער רבים להוביל רוח יזמות, מעורבות חברתית, תמיכה וחמלה, בצל האתגרים והתקופה המורכבת.

מגן ראש העיר ניתן לגיא אלון, תלמיד תיכון עירוני ג'. גיא מתנדב במד"א וכוח הג'ק. מעורבותו העירונית בתחנת מד"א משמעותית, וכללה גם אירוע הצלת חיים בסוף דצמבר 2024, כשתפעל את מכשיר הדפיברילטור להציל את חייו של תלמיד שלקה בדום לב. בנוסף הוא פועל רבות במועדון המוזיקה הג'ק במסגרתו השתתף בין היתר בהופעות לחיילים במלחמה.

הנערות והנערים שקיבלו תעודות הוקרה על הצטיינותם בהתנדבות הם:

• נועם יעלה בן סעדון, תלמידת מדרשת אמי"ת בנות שמתנדבת במנדלת הלב, עמותת יעלה והדס חסד מודיעין ופרויקט "לצידכם" שהוקם על ידי בני נוער כדי לסייע למשפחות שפונו משדרות. במנדלת הלב, מלווה נועם משפחה המתמודדת עם מחלת הסרטן.

• ליאור קופלה שמתנדבת בקפה מודי, בבית הגאה ובגני תקשורת עם ילדי חינוך מיוחד. ליאור משמשת כרכזת מתנדבים במודי – הקפה הגאה לנוער, פעילה בהסברה בבתי הספר ואחראית על אירועים לחיזוק תחושת השייכות.

• אדר קליין תלמידת תיכון עירוני א' שמתנדבת כרכזת מובילה בפרויקט "חיבורים" – פרויקט החונכות העירוני, בשבט דרור של תנועת הצופים, במועצת הנוער העירונית, שם יזמה הפנינג לילדי משרתי המילואים ובפרויקט שגרירים צעירים.

• אלישבע דיטשר תלמידת אולפנת אורות מודיעין שמתנדבת בבית אקדם, 4 פעמים בשבוע וחונכת ילדים בתפקוד בינוני ונמוך בקבוצות המועדונית.

• תאיר טורוול תלמידת אולפנת אורות מודיעין שמתנדבת כקומונרית בסניף הישוב בית מאיר של תנועת בני עקיבא ובמועצת התלמידים והנוער הבית ספרית והעירונית.

• עדי גרוסו תלמיד תיכון עירוני ב' שמתנדב בקבוצת כן ולא – קפטן בקבוצת רכיבה המשלבת לקויי ראייה, עיוורים ורוכבים רואים, בשבט אמיר של תנועת הצופים ובפרויקט המש"צים בבית הספר.

• שחר כספי תלמידת תיכון מו"ר שמרכזת את סניף כנפיים של קרמבו העירוני, שהוא בין הגדולים בארץ ומונה קרוב ל-250 ילדים ונוער. שחר יוזמת הרבה אירועי שיא ופעילויות לכל הפעילים.

• מיטל כהן תלמידת תיכון מו"ר שיזמה סדנאות לטיפול בלחץ וחרדה לבני נוער בשיתוף אנשי טיפול ומתנדבת גם בפרויקט "אלבום לנופל" במסגרתו נפגשת עם משפחה שכולה ומפיקה אלבום הנצחה לנופלי העיר. מיטל לקחה חלק גם בתפעול פעילויות חקלאיות במהלך המלחמה.

• רוני דה פריס תלמידת תיכון עירוני ב' שמתנדבת במקלט הקופים, אלו"ט בן שמן וחוות קרן אור בהצלה ושיקום של בעלי חיים. רוני גם סייעה בפעילויות להעלאת המודעות להשבת החטופים ולזכר הנופלים במלחמה, פעילה במועצת השכבה בשלל פעילויות.

• הילה טננבאום תלמידת תיכון עירוני א' שמתנדבת בבית אקדם בחונכות לילדים אוטיסטים בתפקוד נמוך, אותם ביקרה בביתם גם בימיה הראשונים של המלחמה כשהמועדונית הייתה סגורה ובסטודיו אורית דביר למחול בסיוע לילדות המתמודדות עם קשיים רגשיים וחברתיים.

• יהל וינטר תלמידת תיכון אורט עירוני ד' שמתנדבת בתוכנית שגרירים צעירים, במסגרתה ייצגה את העיר והמדינה בפעילויות הסברה שונות בארץ ובעולם ובפרויקט "אלבום לנופל" בשיתוף ארגון "יד לבנים" להנצחת חללי העיר.

• אורי מצר תלמיד תיכון יחד שמתנדב בחונכות בבית הספר יחד יסודי ובארגון "העוגן למשפחות המילואים".

• תאיר ברוך תלמידת מדרשת אמי"ת בנות שמתנדבת בפרויקט שהוקם על ידי בוגרת בית הספר "רוקדות עם כוכבות" – המשלב ילדות עם צרכים מיוחדים ונערות ממגמת המחול ובתנועת עזרא סניף יובלים, שם סייעה במגוון פרויקטים.

בנוסף, ניתנו תעודות הוקרה לשני פרויקטים קבוצתיים של בני נוער מתנדבים. הפרויקט הראשון, "חוק החרם – Shinuy IL" בהובלת מירב זילפה ויובל דרוקמן שמטרתו להילחם בתופעת הבריונות והחרמות במערכת החינוך.

הפרויקט השני, חמ"ל קפית, בהובלת אופק דבח, שי כהן ואריאל בונין שיזמו בתחילת המלחמה חמ"ל לאיסוף, אריזה ושינוע של מוצרים ליחידות צבאיות ולמשפחות מפונות.

ראש העיר, חיים ביבס: "טקס ההוקרה לבני הנוער המתנדבים המצטיינים מעורר בכל פעם מחדש התרוממות רוח וגאווה והשנה הזו במיוחד. 19 בני ובנות נוער שהשקיעו מזמנם ותרמו לקהילה במגוון תחומים. זו ההזדמנות שלנו לומר לכל אחד ואחת מהם ולאלפי בני הנוער תודה על תרומתם המשמעותית לאורך השנה".

בתמונה: תמונה קבוצתית של המצטיינים. צילום: חורחה נובומינסקי

תמונה קבוצתית של המצטיינים. צילום: חורחה נובומינסקי