אירועי חודש הגאווה בעיר

13/06/2024 ז' סיון תשפ"ד

כמידי שנה מתוכננים אירועים עירוניים לציון חודש הגאווה במהלך חודש יוני. השנה, בצל המלחמה והתקופה המורכבת בה אנו חיים, יתאפיינו האירועים באווירה קהילתית במספר מוקדים לקהלי יעד מגוונים, וכמו תמיד, מטרתם קידום שיח מכבד ושוויוני להכרה בזכויות הקהילה הלהט"בית ויצירת תחושת ביטחון עבור הקהילה.

חלק מהאירועים פתוחים לקהל הרחב וניתן כבר לסמן ביומן את יום שישי 28.6.24, הפנינג גאווה קהילתי ברחבת היכל התרבות ברחוב עמק דותן. אירועים נוספים שצפויים להיות – 9.6.24 סיפורה האישי של ענת רוזמן תושבת העיר, שתספר את סיפורה כאם לצעירה לסבית ובנים מאוחרות יותר כסבתא גאה. 10.6.24 הצגת ילדים העוסקת בקבלת השונה וסדנת יצירה בשיתוף עם הספרייה העירונית ע"ש שכטר.

בנוסף, יתקיים ערב לצעירים בבית הגאה, שיתוף פעולה עם פאב מקומי שבו יתקיים סטנדאפ ומופע דראג. מפגשים נוספים שיהיו הם מפגש פתוח לקהל הרחב עם הרב אבישי מזרחי שיעסוק בשינויים שחלו בתפיסה הרבנית ביחס ללהט"ב ועוד.

כל האירועים הם חלק מפעילות הבית הגאה ושיתופי פעולה עירוניים המתקיימים לאורך כל השנה באמצעות המיזם של המשרד לשיווין חברתי לקידום אוכלוסיות להט"ב.

הבית הגאה, ברחוב נחל הירקון 15 בעיר, נפתח לפני כשנתיים בעיר, כאשר מטרתו המרכזית היא זיהוי והבנת צרכי הקהילה בשטח והתאמת מענים מדויקים לתושבים והתושבות. תוכנית העבודה משלבת תרבות ופנאי לצד הסברה והכשרות להעברה ויצירת ידע וכלים וכמובן קבוצות חברתיות שנותנות מענה פסיכו חינוכי ומעגלי תמיכה ושייכות. בין היתר, מתקיימות בבית הגאה פעילויות לקבוצות לנוער, צעירים, הורים וערבי תוכן. בנוסף, פועלת בעיר מסגרת ייחודית לנוער גאה – קפה מודי, אשר נותן מענה למאות בני ובנות נוער תושבי העיר.

לחצו כאן לאירועי חודש הגאווה במודיעין מכבים רעות

תמונה להמחשה משנה שעברהתמונה להמחשה משנה שעברה